O nama

Vina Figurica

Mi smo strastvena obitelj posvećena umjetnosti stvaranja vrhunskih vina. Sa srcem i dušom utkanih u svaku kapljicu, nastojimo donijeti izuzetnu kvalitetu i autentičnost u svaku bocu koju proizvodimo.

Vinogradi

Vinogradi Vina Figurica posađeni su 2003. na 8 hektara vinograda s preko 35 tisuća trsova u kojima se nalazi 5 vrsta grožđa. Naši vinogradi sastoje se od pažljivo odabranih sorti grožđa, prilagođeni našem teritoriju i klimatskim uvjetima, što nam omogućuje da proizvodimo vina koja su izražajna, uravnotežena i bogata okusom.

Vinarija

Vinarija je otvorena 2008. godine i kapacitet vinarije je oko 20 do 25 tisuća litara, što znači da ovisno o godini proizvodimo od 25 do 35 tisuća boca vina isključivo od grožđa iz vlastite proizvodnje. U našoj vinariji koristimo kombinaciju tradicionalnih i modernih tehnika proizvodnje vina kako bismo izvukli najbolje od svake sorte grožđa. Pažljivo pratimo svaku fazu proizvodnje, od fermentacije do sazrijevanja, kako bi postigli savršenu ravnotežu aroma i okusa u našim vinima.

Vina

Proizvodimo jednu vrstu bijelog vina, četiri vrste crnog vina i Rosé. Posjetitelji naše vinarije imaju priliku istražiti našu prekrasnu podrumsku prostoriju, gdje se naša vina odmaraju u drvenim bačvama sve dok ne postignu svoju punu zrelost.